Sastanak u Sarajevu

Džaferović razgovarao sa zvaničnicom State Departmenta: SAD posvećen BiH

Objavljeno: 13.11.2018. u 15:49

Susan K. Falatko, u čijoj pratnji je bila i zamjenica šefa Misije Ambasade SAD-a u našoj zemlji Ellen Germain, ovom prilikom istaknula je da SAD ostaje snažno posvećen BiH, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu te euroatlantskom putu

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas sa direktoricom Ureda za južno i centralnoevropske poslove pri Birou za evropske i euroazijske poslove State Departmenta SAD-a Susan K. Falatko.

Falatko, u čijoj pratnji je bila i zamjenica šefa Misije Ambasade SAD-a u našoj zemlji Ellen Germain, ovom prilikom istaknula je da SAD ostaje snažno posvećen BiH, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu te euroatlantskom putu. Ona je također dodala da SAD smatra da fokus novih vlasti u BiH treba biti na realizaciji sveobuhvatnih reformi bitnih za stabilnu budućnost BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg i novoizabrani član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović saglasio se sa potrebom brzog formiranja vlasti. On je kazao da je BiH potrebna programska, stabilna i efikasna parlamentarna većina koja će na svim nivoima vlasti imati kapacitet da BiH snažno pokrene naprijed.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije