open-navfaktor-logo
search
Srebrenica
Džaferović s učesnicima Marša mira: Dio kulture sjećanja je ovaj vaš napor u proteklih nekoliko dana
Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pridružio se učesnicima Marša mira-put sjećanja, na etapi puta Jaglići-Derviševac. 
10.07.2020. u 17:00
get url
text

Džaferović je zahvalio svima koji su učestvovali i očuvali tradiciju Marša mira, uprkos pandemiji koronavirusa ove godine. 

{$galerijaFotografija}

- Jako nam je stalo da kompletna manifestacija protekne dostojnstveno i bez ijednog incidenta. Želim vam da svi budete i da nemate nikakvih problema nakon učešća u ovom maršu - rekao je Džaferović. 

Posebnu zahvalnost uputio učesnicima marša mira koji su 1995. godine silom prilika bili učesnici "marša smrti". 

- Marša u kojem su se ljudi borili za gole živote, borili za živu glavu u kojem su doživjeli, stradanja, ubistva, bol i patlje. Ali bila je i nada da će se doći do slobodne teritorije i spasiti goli životi. Marš mira je vrlo važan sadržaj obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici. On je dio kulture sjećanja i mi nikada nećemo zaboraviti šta se dogodilo 1995. godine našem narodu u "zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica i Žepa". Nad našim narodom je izvršen genocid. Žrtava ćemo se uvijek sjećati žrtava i uvijek im odavati poštovanje. Inistirat ćemo na istini i pravdi i nikada nećemo zaboraviti to što nam se dogodilo. Dio kulture sjećanja je ovaj napor kojeg vi radite u proteklih nekoliko dana - rekao je Džaferović. 

 Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc se pridružio Džaferoviću i učesnicima Marša mira danas na etapi puta Jaglići-Derviševac.

Predsjedavajući Džaferović ranije danas je klanjao džuma-namaz u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari te obišao i izložbu "Exodus" posvećenu Srebrenici, slikara Safeta Zeca.

Marš mira, Šefik Džaferović
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.