- Uvaženi predsjedniče Đukanoviću, sa dubokom tugom i žaljenjem primio sam vijest o bezumnom masakru koji se dogodio danas na Cetinju i ostavio nesagledive posljedice, zbog gubitka ljudskih života, a posebno nevino ubijene djece.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje ime, Vama, crnogorskom narodu, a posebno porodicama stradalih, iskazujem najiskreniju sućut, dok povrijeđenima želim što brži oporavak - stoji u telegramu.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila je također telegram saučešća i to ministru vanjskih poslova Crne Gore Ranku Krivokapiću, povodom tragičnog napada na Cetinju.

- Svi smo užasnuti razmjerama ove tragedije. Narod Bosne i Hercegovine je uz vas u ovim teškim trenucima. Porodicama žrtava upućujemo saučešće, a povrijeđenima želimo brz oporavak - navedeno je, između ostalog u telegramu, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić uputio je telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Crne Gore Filipu Adžiću, povodom tragičnog napada na Cetinju.

- Ministre Adžiću, Vama, porodicama stradalih, građanima Cetinja i Crne Gore upućujem najdublje saosjećanje povodom ovog tragičnog događaja koji je potresao Crnu Goru ali i brojne vaše prijatelje u BiH.

Molimo da prenesete naše želje za brzi oporavak povrijeđenog policajca i građana Cetinja - stoji u telegramu.