Edin Džeko i njegove timske kolege, za razliku od recimo fudbalera Ludogoretsa, nemaju bojazan da bi negdje na aerodromu mogli "pokupiti" koronavirus.

Ubrzo nakon dolaska u Gent, Roma je održala i zvaničnu press konferenciju na kojoj su se predstavnicima medija obratili Paulo Fonseca i Justin Kluivert.

- Za nas je ovo važan meč. Ovaj duel je dosta izjednačen, ali mi želimo u narednu rundu takmičenja. Zbog toga moramo biti ambiciozni i hrabri. Gent ove sezone još nije izgubio kod kuće i oni će biti spremni za svaki izazov - rekao je Fonseca, te dodao:

- U prvom susretu smo vidjeli koliko je Gent dobar. Jaki su, pragmatičan tim, s dobrim igračim. Ne možemo izaći na utakmici i skoncentrisati se isključivo na odbranu. Moramo postići gol zbog čega moramo dosta igrati na protivničkoj polovini.

Kluivert priznaje kako su njegovi saigrači i on bili ljuti zbog nekoliko vezanih poraza.

- Prije posljednje dvije pobjede izgubili smo nekoliko utakmica zbog čega smo bili ljuti, ali sada gledamo ka onome što je ispred nas. Imam veliko povjerenje u ovaj tim, a uvijek nastojim tražiti put kako bi napravio razliku - kazao je mladi Holanđanin.

Utakmica između Genta i Rome igra se sutra od 18.55 sati.