Subota, 16.01.2021.

Pozitivno

Džemal Kasumović danima čisti Trimušu, ne ide dok sve ne sredi

Džemal je rekreativni trkač

Ističe kako se Džemal ne voli slikati, a ni govoriti o onome što radi, već da samo želi urediti ambijent u kojem i on sam provodi vrijeme, te da bude primjer drugima, da se i oni uključe

Džemal Kasumović, šezdesetosmogodišnji penzioner i rekreativni trkač već mjesec dana vrijeme provodi na trim stazi na Bijelom Brijegu čisteći smeće.

- I jutros smo ga sreli na Trimuši. Kaže da ne ide odatle dok sve ne sredi. Čisti, sklanja srušena debla, kupi smeće za svima nama. Toliko pozivne energije odavno nismo vidjeli. Kaže da mu dođu pomoći kolege, čekao je jednog da donese trimer da se pokosi plato, pa da on nastavi dalje – priča za Faktor Franjo Lovrić, direktor mostarskog polumaratona.

Ističe kako se Džemal ne voli fotografisati, a ni govoriti o onome što radi, već da samo želi urediti ambijent u kojem i on sam provodi vrijeme, te da bude primjer drugima, da se i oni uključe.

- On je gore proveo 150 sati čisteći, nakupio je smeća u vrećama i čeka da službe nadležne za odvoz smeća to odvezu na deponiju. On je divan primjer kako jedan pojedinac može dati svoj doprinos u društvu i svi bi trebali da mu se pridružimo – zaključuje Lovrić.

I ranije su građani Mostara apelovali da se ova trim staza očisti jer su to, kako kažu, "pluća grada".

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh