open-navfaktor-logo
search
Podrška povratnicima
Edin Ramić: U Vlasenici se sjećamo žrtava, ali i gradimo infrastrukturu za generacije koje dolaze
Završetak uređenja Memorijalnog centra "Rakita", izgradnja vjerskog objekta u mjesnoj zajednici Gradina, te sanacija i asfaltiranje lokalnog puta u mjestu Ferhatovići, povod su za posjetu federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića povratnicima u Vlasenici.
09.12.2020. u 11:54
get url
text

Predstavnici Islamske zajednice i predstavnici povratnika dodatno su upoznali ministra o stanju ove povratničke zajednice i važnosti projekata koji su završeni ili su u fazi realizacije.

- Šehitluci su naša trajna obaveza, stoga smo učinili krajnje napore i završili uređenje Memorijalnog centra u Vlasenici, onako kako i dolikuje najboljim sinovima naše domovine. Za bolji vjerski život završava se adekvatan vjerski objekat u mjesnoj zajednici Gradina. Radovi su u toku i raduje nas da će do kraja godine biti završeno. Tu će se okupljati povratnici i edukovati mladi narajaštaji. U svim projektima koji su vezani za vjersku infrastrukturu partner nam je Islamska zajednica i ta saradnja u svim povratničkim sredinama je dobra – kazao je ministar Ramić, saopćio je FMROI.

U naselju Ferhatovići završeno je asflatiranje lokalnog puta što je povratnicima dodatno učinilo život lakšim jer im je dolazak u naselje i boravak u njemu ugodniji.

- Znamo da nismo riješili sva pitanja završetkom puta, ali je isto tako put preduslov za sve druge radnje u povratničkim naseljima. Ljudi će lakše i brže do posla, transport je brži što pogoduje svima koji se žele  baviti bilo kojim poduzetnim aktivnostima, pa i distribuciju poljoprivrednih dobara - zaključuje Ramić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.