open-navfaktor-logo
search
Istanbul
Edin Višća i Bašakšehir slave titulu prvaka Turske
Ekipa Medipol Bašakšehira u Istanbulu proslavlja prvu titulu turske Super lige, a među slavljenicima je i jedan od najvećih miljenika navijača Edin Višća, javlja Anadolu Agency (AA).
26.07.2020. u 22:00
get url
text

Iako su u posljednjem meču sezone danas poraženi u gostima kod istanbulskog rivala Kasimpase, rukovodstvo i fudbaleri Bašakšehira na otvorenom autobusu su stigli na svoj stadion "Fatih Terim", gdje je počelo veliko slavlje zbog ranije osigurane titule.

Navijači su putem pozdravljali korteo fudbalera koji su pjevali šampionske pjesme.

Na stadion je pušteno i 3.500 najvatenijih navijača, koji su prethodno prošli potrebne kontrole vezane za prevenciju širenja koronavirusa.

Slavlje je organizirano uz poštivanje fizičke distance među navijačima na tribinama, ali veselja i pjesme ne nedostaje.

Bašakšehir je tek šesti klub koji je osvojio titulu prvaka u 60 godina postojanja Super lige Turske, a ranije je to za rukom polazilo samo Bešiktašu, Fenerbahceu, Galatasarayu, Trabzonsporu i Bursasporu.

{$galerijaFotografija}

Istanbul Bašakšehir je mlad klub u odnosu na brojne turske klubove s tradicijom dužom od 100 godina. Osnovan je 1990. godine, a njegov osnivač je tadašnji gradonačelnik Istanbula Nurettin Sozen, odnosno Grad Istanbul. 

Abdullah Avci se smatra najvažnijim imenom u Bašakšehiru jer je tim kao trener vodio praktično sve do 2019. godine, kada je preuzeo Bešiktaš, uz izuzeće od 2011. do 2013., kada je bio selektor reprezentacije Turske. Pored Avcija, Edin Višća je jedan od najzaslužnijih za uspjehe koje je taj istanbulski tim ostvario u proteklih nekoliko godina. Višća je i ove sezone bio jedan od najstandardnijih igrača Basaksehira i bio starter na 33 od 34 odigrane utakmice.

Bašakšehir će igrati i finale turskog Super kupa protiv pobjednika Ziraat Kupa Turske, u čijem finalu će se sastati Trabzonspor i Alanyasopar. Osim toga, Bašakšehir nastavlja nizati uspjehe i u UEFA Evropa ligi, gdje je već zauzeo mjesto među 16 najboljih ekipa.

Šampionsko slavlje Bašakšehira 26.07.2020.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.