open-navfaktor-logo
search
Budimo humani
Elmedini iz Travnika potrebna pomoć dobrih ljudi
Elmedina je mlada majka i hrabra žena koja se od 2016. godine bori sa karcinomom dojke
27.05.2019. u 11:59
get url
text

Organizacija Pomozi.ba uključila se u akciju pomoći Elmedini Čauš iz Travnika i za tu namjenu ustupila jedinstveni humanitarni broj 17012, na koji jednim pozivom donirate dvije KM.

Elmedina je mlada majka i hrabra žena koja se od 2016. godine bori sa karcinomom dojke. Sam dosadašnji proces liječenja iziskivao je i odstanjivanje desne dojke, ove hrabre žene. Nakon tog zahvata, PET CT pokazuje da se  karcinom povukao 90 posto, te se nastavlja sa serijom kemoterapija. Ipak drugi PET CT nalaz pokazuje da je doslo do metastaze na pluća, drugu dojku i lijevi limfu. Elmedina nastavlja sa svojim liječenjem kroz seriju kemoterapija, i nakon završenog višemjesečnog procesa ponovo se radi PET CT nalaz, treći po redu. Navedeni nalaz pokazuje da su Elmedinina pluća i ostali organi čisti ali da je došlo do rasta opakog tumora u samom žarištu, te je isti narastao sa 3.5 cm na 9 cm.

Ova hrabra majka i tada nastavlja borbu za vlastito zdravlje i odlazi na ljekarski konzilijum u Tursku, gdje je nakon izvršenih pregleda i urađenih testova donesena odluka da Elmedina mora proći novi ciklus kemoterapija u kombinaciji sa imunoterapijom, koja za cilj ima jačanje tkiva koje je oslabilo kao posljedica agresivnih terapija, i mukotrpnog procesa liječenja. Za navedeni ciklus liječenja Elmedini Čauš iz Travnika, je pored nevjerovatne snage i volje koju posjeduje, potrebno i 44.000 eura. Ciklus se sastoji od četiri kemoterapije plus imunoterapije. Radi se o najnovijem metodu liječenja za koji doktori tvrde da mnogo obećava. Ujedno zbog sveukupnog stanja organizma Elmedine Čauš i činjenice da je ovaj oblik karcinoma otporan i kompliciran, navedena terapija je i zadnja nada za Elmedinino ozdravljenje, saopćili su iz Udruženja Pomozi.ba.

Pored poziva na jedinstveni humanitarni broj, liječenje Elmedine Čauš možete pomoći i uplatom novčanih donacija putem standardnih računa organizacije Pomozi.ba, koje možete vidjeti u nastavku.

PayPal: [email protected]

Za novčane uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Bank BiH
154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Elmedina Čauš

Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Elmedina Čauš

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.