open-navfaktor-logo
search
Privedeno 11 osoba
Epilog akcije MUP-a KS: Bunar "pao" sa skoro kilom heroina, poznata imena svih uhapšenih
Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju organizovane prodaje opojnih droga na području Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici sarajevske policije jučer su uhapsili pet osoba, dok ih je ukupno 11 privedeno tokom akcije.
04.03.2022. u 10:38
get url
text

Kako je saopćila Uprava policije MUP-a KS, uhapšeni su: E. B., rođen 1989. godine, R. M., rođen 1994. godine, S. Č., rođen 1989. godine, E. A., rođen 1991. godine i M. F., rođen 1983. godine, svi nastanjeni u Sarajevu.

Kako smo ranije objavili, uhapšeni su Edis Bunar i Renato Mikac, a kako nezvanično saznajemo, osim njih dvojice, nakon ispitivanja u prostorijama MUP-a KS, uhapšeni su i Sadmir Čamdžić, Emir Alispahić i Marko Filipović.

{$galerijaFotografija}

- Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - naveli su iz sarajevske policije.

Na osnovu naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je 11 pretresa na različitom lokacijama u Kantonu Sarajevo, pretres jednog ugostiteljskog objekta, kao i dva putnička motorna vozila. Nezvanično saznajemo da je pretresen nargila bar Bella Storia u ulici Bajrama Zenunija u naselju Alipašino Polje.

U pretresu stana koji koristi Edis Bunar na području Općine Novi Grad Sarajevo pronađeno je i oduzeto oko 900 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin (tržišna vrijednost oko 55.000 KM), šest mobilnih telefona i veća suma novca koja potječe od preprodaje opojne droge.

VEZANI TEKST - Pronađena droga i pribor za pakovanje, uhapšeni Edis Bunar i Renato Mikac, još pet osoba na saslušanju

Također, u pretresima na ostalim lokacijama pronađeno je i oduzeto:

- 300 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 60 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid,

- 10 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi,

- četiri digitalne vage,

- aparat za vakumiranje i

- pribor za prepakivanje droge.

Osim pet uhapšenih osoba, njih još šest je privedeno i saslušano u policiji.

- Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad njima - navodi se u saopćenju iz MUP-a KS.

pretresi, Edis Bunar, droga, Sarajevo, 04.03.2022.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.