Obojica su odranije dobro poznati policiji.

VEZANI TEKST - Nagodili se: Narkogrupi Edisa Bunara 19 godina robije

Osim njih dvojice, privedeno je još pet osoba koje su trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, potvrđeno je iz sarajevske policije. 

Tokom pretresa koji su obavljeni na šest lokacija, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo dosad su pronašli i oduzeli određenu količinu droge (heroin, spid i marihuana), više mobitela, drobilicu, aparat za vakumiranje, digitalne vage i novac, koji se služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pored pretresa na ranije spomenutih šest lokacija, tokom dana će se nastaviti pretresi na još nekoliko lokacija, na području Kantona Sarajevo, najavili su iz policije.

- E. B. i R. M. iz Sarajeva su lišeni slobode od policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u jutrošnjoj akciji, te je pored ova dva lica, još pet lica dovedeno u službene prostorije i nad njima je u toku kriminalistička obrada. Sve aktivnosti se provode pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te će više informacija biti poznato nakon što one budu u potpunosti završene - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.