open-navfaktor-logo
search
Nastavljaju pripreme
Evropski velikani u Dubaiju nisu uznemireni zbog iranskih napada
Čini se da u Bayernu nisu pretjerano uznemireni zbog činjenice da svoje pripreme odrađuju u "opasnoj zoni"
08.01.2020. u 14:10
get url
text

Brojni fudbalski klubovi pripremaju se za nastavak sezone. Neki od evropskih velikana formu za drugi dio sezone bruse na egzotičnim destinacijama kakva je Dubai.

Od prije nekoliko dana u Dubaiju se za nastavke sezone pripremaju fudbaleri minhenskog Bayerna, a s igračima i stručnim štabom nalazei se i sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine prvi je dočekao svog bivšeg timskog kolegu Olivera Kahna, koji je u utorak predstavljen kao novi član Izvršnog odbora minhenskog Bayerna.

Kahn je sinoć doputovao u Dubai, samo pola sata ranije nego li je Iran lansirao raketni napad na američku bazu u iračkoj provinciji Al-Anbar.

Zbog iranskih napada strahuje kompletna svjetska javnost, a koji su bili osveta za nedavno ubistvo iranskog generala Qassema Soleimanija.

Iran je okružen zemljama u kojima Sjedinjenje Američke Države posjeduju brojne vojne baze, koje bi vrlo lako mogle biti neki od narednih ciljeva.

Jedna od njih nalazi se upravo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u kojima SAD ima oko 3.000 vojnika.

U Bayernu nisu pretjerano uznemireni zbog činjenice da svoje pripreme odrađuju u "opasna zona", a čini se da i ljuti gradski rivali Celtic i Rangers, koji se također pripremaju u Dubaiju, razmišljaju na isti način.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.