Brojni fudbalski klubovi pripremaju se za nastavak sezone. Neki od evropskih velikana formu za drugi dio sezone bruse na egzotičnim destinacijama kakva je Dubai.

Od prije nekoliko dana u Dubaiju se za nastavke sezone pripremaju fudbaleri minhenskog Bayerna, a s igračima i stručnim štabom nalazei se i sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine prvi je dočekao svog bivšeg timskog kolegu Olivera Kahna, koji je u utorak predstavljen kao novi član Izvršnog odbora minhenskog Bayerna.

Kahn je sinoć doputovao u Dubai, samo pola sata ranije nego li je Iran lansirao raketni napad na američku bazu u iračkoj provinciji Al-Anbar.

Zbog iranskih napada strahuje kompletna svjetska javnost, a koji su bili osveta za nedavno ubistvo iranskog generala Qassema Soleimanija.

Iran je okružen zemljama u kojima Sjedinjenje Američke Države posjeduju brojne vojne baze, koje bi vrlo lako mogle biti neki od narednih ciljeva.

Jedna od njih nalazi se upravo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u kojima SAD ima oko 3.000 vojnika.

U Bayernu nisu pretjerano uznemireni zbog činjenice da svoje pripreme odrađuju u "opasna zona", a čini se da i ljuti gradski rivali Celtic i Rangers, koji se također pripremaju u Dubaiju, razmišljaju na isti način.