Facebook je počeo puštati redizajnirano izdanje namijenjeno desktop računarima, sa snažnijim naglaskom na dvije ključne "karakteristike" (događanja i grupe) te preglednijim rasporedom sadržaja.

Dodani su veći fontovi i "upeglanije" sličice, tamni način rada i pojednostavljeni prikaz s manje kolona s informacijama. Facebook Stories sada se nalate iznad "kućice" Update Status, dok je iznad kategorije Stories redizajnirana traka s menijem, gdje su smještene kartice dosad dostupne u meniju na lijevoj strani zaslona, kao što su Events i Marketplace.

Dodana je i nova kartica Groups, također smještena u traku s menijem. Kliknete li na nju dobit ćete personalovani pregled objava grupa čiji ste član i prijedloge grupa koje bi vam mogle biti zanimljive.

Novi izgled Facebooka ne možete dobiti automatski - to je predviđeno za kasnije period ove godine - već ga morate aktivirati na ovaj način:

- Otvorite Facebook
- Logujte se na svoj korisnički račun
- Otvorite Settings
- Kliknite See New Facebook

Naravno, ukoliko vam se ne sviđa, na staro izdanje zasad se možete vratiti ako kliknete Switch to Classic Facebook, piše Verge.