open-navfaktor-logo
search
Društvena mreža
Facebook ima novi izgled za desktop računare, evo kako ga aktivirati
Novi je izgled Facebooka, najavljen je tokom prošlogodišnje konferencije F8, a dosad je bio dostupan samo na pametnim telefonima i tabletima.
26.03.2020. u 12:08
get url
text

Facebook je počeo puštati redizajnirano izdanje namijenjeno desktop računarima, sa snažnijim naglaskom na dvije ključne "karakteristike" (događanja i grupe) te preglednijim rasporedom sadržaja.

Dodani su veći fontovi i "upeglanije" sličice, tamni način rada i pojednostavljeni prikaz s manje kolona s informacijama. Facebook Stories sada se nalate iznad "kućice" Update Status, dok je iznad kategorije Stories redizajnirana traka s menijem, gdje su smještene kartice dosad dostupne u meniju na lijevoj strani zaslona, kao što su Events i Marketplace.

Dodana je i nova kartica Groups, također smještena u traku s menijem. Kliknete li na nju dobit ćete personalovani pregled objava grupa čiji ste član i prijedloge grupa koje bi vam mogle biti zanimljive.

Novi izgled Facebooka ne možete dobiti automatski - to je predviđeno za kasnije period ove godine - već ga morate aktivirati na ovaj način:

- Otvorite Facebook
- Logujte se na svoj korisnički račun
- Otvorite Settings
- Kliknite See New Facebook

Naravno, ukoliko vam se ne sviđa, na staro izdanje zasad se možete vratiti ako kliknete Switch to Classic Facebook, piše Verge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.