open-navfaktor-logo
search
Nalog Vlade FBiH
Federalna uprava za inspekcijske poslove počela sa kontrolama ustanova socijalne zaštite
Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP), po nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), počela je sa kontrolom ustanova socijalne zaštite.  
24.01.2020. u 16:38
get url
text
Starački dom Ljubuški

Među ustanove u kojima je počela kontrola ubrajaju se Drin, Bakovići, Hum i Starački dom Ljubuški, potvrdili su nam u kabinetu direktora FUZIP-a. Rečeno nam je da bi do polovine februara trebalo da završe sa kontrolama. 

- Mi postupamo po zaključku Vlade FBiH koji je donijela 22. novembra. Imamo rok od 90 dana da uradimo svoj dio posla. Naše zdravstvene i sanitarne inspekcije su sačinile plan kontrola, a neke od njih su i provedene. Uglavnom, cjelokupan posao bi trebalo da bude završen do polovine februara - rečeno nam je u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Dodaju kako će izvještaj po završenim kontrolama predati Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike.

Podsjećamo, Federalna uprava za inspekcijske poslove, Finansijska policija FBiH i Porezna uprava FBiH zadužene su da, u okviru svojih nadležnosti, istraže finansijsko poslovanje Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin, Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, Zavoda za odgoj muške djece i omladine Sarajevo i Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite Ljubuški - Starački dom.

Federalna vlada je donijela ovaj zaključak nakon otkrivenih malverzacija u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.