open-navfaktor-logo
search
Proaktivnije djelovanje
Federalna vlada traži od Zavoda za javno zdravstvo FBiH da se više angažira kod nabavke vakcina
Vlada FBiH se upoznala sa informacijom Zavoda za javno zdravstvo FBiH o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa (COVID-19) u periodu od 7. do 14.4.2021. godine.
15.04.2021. u 15:19
get url
text

Vlada zahtijeva od Zavoda za javno zdravstvo (na čelu se nalazi Davor Pehar), koji je zaključkom od 8.4.2021. godine dodatno obavezan poduzimati sve aktivnosti u vezi s nabavkom vakcina, da u postupku nabavke mora imati proaktivniju ulogu, a u slučaju potrebe konačnu odluku o ugovoru će donijeti Parlament FBiH.

Ovaj zavod je zadužen da, u najkraćem roku, riješi organizaciono-tehničke, kadrovske i druge pretpostavke neophodne za uspješno i proaktivno vođenje aktivnosti na odabiru izvora nabavke, provođenja zakonskih procedura, operativno-tehnoloških pretpostavki za uvoz i distribuciju vakcina.

U slučaju da je za realizaciju tih aktivnosti potrebno donošenje odluka Vlade FBiH, Zavod joj se mora promptno obratiti s prijedlogom za njihovo donošenje.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.