open-navfaktor-logo
search
Nakon 18 godina
Fernando Torres objavio da završava karijeru
Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da se okonča moja fudbalska karijera, rekao Torres
21.06.2019. u 09:47
get url
text

Fernando Torres (35), bivši reprezentativac Španije, u petak je objavio da završava karijeru profesionalnog fudbalera, javlja Anadolu Agency (AA).

- Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da se okonča moja fudbalska karijera. U nedjelju na konferenciji za medije i u Tokiju ću objasniti sve detalje - napisao je na Twitteru nekada sjajni španski napadač.

Torres je tokom bogate karijere igrao u dva navrata za Atletico Madrid, zatim za Liverpool, Chelsea i Milan. Prošlog ljeta je iz Atletica prešao u japanski Sagan Tosu u kojem će očigledno i završiti karijeru.

Najsvijetlije trenutke karijere doživio je s reprezentacijom Španije s kojom je bio prvak svijeta 2010. godine, a Evrope 2008. i 2012. godine. Za Furiju je odigrao 110 utakmica i postigao 38 golova, po čemu je treći najbolji strijelac u historiji reprezentacije.

Naslov nacionalnog prvaka nije osvajao niti sa jednim klubom u kojem je igrao, ali jeste Ligu Evrope s Atleticom 2018. godine, te s Chelseajem Ligu prvaka 2012. godine i Ligu Evrope godinu kasnije. Osim toga sa londonskim Plavcima je stigao i do pehara FA kupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.