open-navfaktor-logo
search
Smijeh do suza
Ferrari ugostio Ibrahimovića: Zlatan palio gume, Sainz je majstor s loptom
Zlatan Ibrahimović, planetarna fudbalska zvijezda, poznat je i kao ljubitelj sportskih automobila, posebno "ferrari" modela.
26.03.2022. u 16:09
get url
text

U svojoj kolekciji ima ih nekoliko, a posljednji, hibridni hiperautomobil SF90 Spider od 1000 KS zlatne boje, sam sebi je poklonio prošle godine za 40. rođendan. Ibrahimović je posjetio ferrarijev kamp i družio se s vozačem Carlosom Sainzom u Maranellu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ferrari (@ferrari)

Ljubav "ferrarija" i švedskog fudbalera očigledno je toliko snažna da bi se moglo reći kako je na neki način postao i svojevrsni neslužbeni ambasador marke.

Ibrahimović i Sainz su na stazi isprobali performanse najnovijeg veličanstvenog hibridnog modelu 296 GTB.

Kako se može vidjeti u kratkom videu, bilo je zabave i smijeha na stazi kao i loptanja te paljenja guma, a Zlatan je otkrio sve tajne koje Ferrari skriva u Fioranu uključujući kolekciju historijskih bolida Formule 1.

Ferrari 296 GTB najnoviji je model, a razvijen je kao nasljednik Ferrarija F8 Tributo, te je ujedno i prvi model marke s novim 2,9-litrenim V6 strojem twin-turbo tehnologije kojem se pridružuje 166 KS snažan elektromotor za ukupnu kombiniranu snagu od 830 KS i maksimalnog okretnog momenta od 740 Nm.

Integrirana baterija od 7,45 kWh omogućuje ovom automobilu doseg do 25 kilometara samo u električnom načinu rada u gradskim uvjetima, a brojke koje stoje iza ovog pogona su impresivne: od 0 do 100 km/h 296 GTB sprinta za 2,9 sekundi i ne zaustavlja se do maksimalnih 330 km/h...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.