open-navfaktor-logo
search
U TC FSBiH
Finale Kupa BiH za seniorke na rasporedu sutra, za trofej se bore SFK 2000 i Emina
Finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke 2021/22. na programu je sutra u Trening centru FSBiH u Zenici, a za trofej će se nadmetati SFK 2000 Sarajevo i Emina.
17.05.2022. u 13:40
get url
text

Sarajevski klub je do finala došao na impresivan način nakon ubjedljivih pobjeda nad Drinom (12:0) i Fortunom (9:0).

Trenerica SFK 2000, Samira Hurem uoči sutrašnje utakmice kaže:

- Kao i prethodnih godina, moja ekipa uvijek ima najviše ciljeve i bez obzira na sve trofeje u našim vitrinama, mi i dalje sa mnogo motiva ulazimo u sve utakmice i radujemo se još jednom finalu. Igračice su spremne i očekujemo pobjedu. Naravno, protivnik nije za potcijeniti. Emina je ekipa koja je puno pokazala ove sezone i sigurno da se radi o puno zahtjevnijem protivniku u odnosu na prethodne sa kojim smo se sastajali u Kupu. Tako da sigurno u finalu možemo očekivati dobar meč, a mi se nadamo ispunjenju naših ciljeva - rekla je Hurem.

Mostarke su na putu do finala Imale teži zadatak. U četvrtfinalu je sa 2:0 savladana Iskra, a u polufinalu bijeljinski Radnik Bumerang sa 1:0.

Šef stručnog štaba Emine, Zijo Tojaga očekuje da njegova ekipa pruži maksimum:

- U finalu Kupa nas očekuje jedna veoma zanimljiva utakmica, jer se sastaju dva trenutno najbolja tima u Bosni i Hercegovini. Ekipa SFK 2000 Sarajevo je jedna odlična ekipa, što pokazuju njihovi rezultati posljednjih godina i sigurno je da su favoriti u ovoj utakmici. Međutim, finalni mečevi su posebni i vjerujem da će naša ekipa dati sve od sebe i pokušati ostvariti pozitivan rezultat - izjavio je Zijo.

Utakmica SFK 2000 Sarajevo - Emina na programu je sutra u 17  sati.

Ulaz u Trening centar je slobodan, a utakmicu možete pratiti i uživo na zvaničnom YouTube kanalu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.