open-navfaktor-logo
search
Zasjedali "disciplinci"
FK Borac kažnjen zbog ratnog zločinca Ratka Mladića
Fudbalski klub Borac novčano je kažnjen zbog incidenata koje su navijači ovog kluba izazvali u Bosanskom Novom u susretu protiv Igmana iz Konjica.
11.08.2022. u 19:11
get url
text

Banjalučani će u kasu Fudbalskog saveza BiH morati platiti 3.000 KM i to zbog nacionalističkog ponašanja Lešinara. 

VEZANI TEKST - Delegat prijavio skandiranje imena ratnog zločinca Ratka Mladića, hoće li FSBiH kazniti Borac?

Navijači Borca su skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, a tokom utakmice posigli su parolu na kojoj je pisalo: "Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja".

Disciplinska komisija FSBiH ovaj put nije oprostila Borcu (zbog istog skandiranja na meču protiv Zrinjskog u septembru 2021. godine nisu kažnjeni), a na tapetu su se našla i službena lica - glavni sudija Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške i delegat Goran Mikanović iz Prijedora (pomoćne sudije su bili Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Amir Kadić iz Sarajeva, a ulogu četvrtog sudije obavljao je Admir Šehović iz Sarajeva).

Njima je zamjereno što nisu ispoštovali proceduru u kriznim situacijama, jer su prema Propozicijama, trebali da prekinu utakmicu i da preko službenog razglasa upozore navijače da prekinu sa skandiranjem imena ratnog zločinca.

Kako nam je potvrđeno iz FSBiH, službena lica će biti kažnjena na nekoj od narednih sjednica Disciplinske komisije FSBiH, nakon što dostave svoja očitovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.