open-navfaktor-logo
search
Sutra "pada" odluka
FK Sarajevo čeka rješenje koncesije nad Koševom, šta su tražili od Općine Centar?
Fudbalski klub Sarajevo nada se pozitivnom rješenju pitanja stadiona Koševo, kojeg žele na koncesiju u narednih 30 godina.
28.07.2020. u 15:25
get url
text

VEZANI TEKST - Reakcija FK Sarajevo: Nećemo potpisati nepotpuni memorandum

- Na osnovu informacija iz medija o predloženom dnevnom redu za sutrašnju 54. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Centar, FK Sarajevo obavještava vijećnike, načelnika, te navijače i cjelokupnu javnost da se klub raduje početku rješavanja problematike upravljanja Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase".

Pravno gledajući, klub je svjestan da je sutrašnji eventualni prijedlog početak opširnih dogovora sa nadležnim institucijama, te da svaka saglasnost i odobrenje OV-a idu u prilog spremnosti kluba da stadion učine najboljim u državi.

FK Sarajevo se nada da su informacije o traženju odobrenja za davanje koncesije nad stadionom klubu istinite, te da su nadležne institucije prepoznale momenat za ispunjenje prethodno datih obećanja, što bi predstavljalo prvi konkretan korak - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Podsjetimo, prošlog mjeseca FK Sarajevo nije željelo potpisati ugovor sa Općinom Centar, ali je dostavilo Memorandum koji obuhvata sve stavke koje su za njih sporne.

Uvjete pod kojim je Sarajevo tražilo stadion pročitajte OVDJE.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.