open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
FK Sarajevo: Ogorčeni zbog suđenja i ugrožene sigurnosti u Mostaru
U narednom periodu FK Sarajevo će  pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba
10.11.2018. u 21:31
get url
text

Fudbaleri Sarajeva remizirali su protiv Zrinjskog u derbiju 17. kola BHT Premijer lige BiH. 

Meč Pod Bijelim brijegom završen je rezultatom 2:2, a nakon utakmice razbijena je glava treneru u stručnom štabu FK Sarajevo Muhamedu Džakmiću. 

Povodom svega što se događalo u Mostaru oglasio se i koševski premijerligaš, čije saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

- Povodom utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je Fudbalski klub Sarajevo gostovao u Mostaru protiv HŠK Zrinjskog (2:2), Uprava FK Sarajevo izražava krajnje nezadovoljstvo usljed nekorektnog suđenja i ugrožene sigurnosti Bordo tima. 

Ovom prilikom FK Sarajevo apelira na Nogometni/Fudbalski savez BiH da reaguje i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair-play sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel također upućuje i FIFA Odjelu za integritet takmičenja da se upozna sa ovim slučajem. 

FK Sarajevo izražava posebnu ogorčenost u vezi sa lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena sigurnost gostujućeg tima, te povrijeđen pomoćni trener Bordo tima Muhamed Džakmić. 

Džakmić je prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pogođen flašom. Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji sa fudbalskih tribina. 

U narednom periodu FK Sarajevo će  pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Prilike za igranje ove utakmice bile su strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom štabu i igračima, ističući da FK Sarajevo ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog štaba ide ka tom cilju - piše u saopćenju FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.