open-navfaktor-logo
search
Za bh. film
Fondacija za kinematografiju poziva autore na saradnju u pripremi strategije za povećanje budžeta
Upravni odbor Fondacije za kinematografiju BiH donio je odluku da se ponovo pokrene inicijativa za povećanje budžeta kojim će raspolagati za podršku svih segmentima bh. kinematografije za 2022.godinu.
29.08.2021. u 21:19
get url
text

Shodno tome, pozivaju se sva udruženja iz profesije, grupe autora i pojedinci, korisnici usluga Fondacije, da se u narednom periodu aktivno uključe u pripremanje strategije ove inicijative. Upravni odbor očekuje sugestije i prijedloge te inicijative od svih, te otvara vrata Fondacije za blisku saradnju sa svim korisnicima po ovom pitanju u periodu do kraja ove i početkom naredne godine.

- Upravni odbor Fondacije je ponovo pokrenuo i inicijativu za tradicionalnu godišnju aktivnost odavanja priznanja filmskim radnicima zaslužnim za razvoj bh. kinematografije od njenog nastanka pa do danas. Shodno tome uputio je novi poziv udruženjima iz profesije, te grupama autora da čim je prije moguće daju svoje pismene prijedloge sa imenima pojedinaca koji po njihovom stručnom mišljenju zaslužuju ovu vrstu priznanja. Upravni odbor Fondacije za kinematografiju pripremit će svečanu dodjelu prigodnih zahvalnica odabranim i na taj način im se u ime svih zahvaliti za izniman doprinos i promicanje kinematografije u BiH - istakli su iz Fondacije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.