open-navfaktor-logo
search
O projektima u 2021.
Forto o radu Vlade KS: Pioniri smo u borbi protiv korupcije, ne bojimo se griješiti
Petog januara navršit će se godina dana od imenovanja aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom.
29.12.2021. u 13:44
get url
text

Kako bi predstavili rezultate postignute u tom periodu Vlada KS organizirala je press konferenciju na kojoj je, između ostalog, istaknuto da je ova Vlada pionir u borbi protiv korupcije.

Premijer je istakao da iza ove Vlade ostaju rezultati te da postupaju u skladu sa željama i potrebama građana.

- Naredna, 2022. godina će biti godina nade. Ova Vlada može popraviti kvalitet života građana, a vrijeme će biti najbolji sudija - kazao je Forto.

Odgovarajući na pitanja novinara kazao je kako je bilo i grešaka, ali da se ne boje da griješe.

Kazao je da je vakcinacija ministara i Vlade KS bila netransparentna i da bi sada sve drugačije uradio, u Zetri i pred kamerama.

Forto je kazao kako je Vlada KS oborila mnoge rekorde navodeći subvencije za vrtiće, obnovu objekata, utopljavanje stambenih zgrada, stanove za boračku populaciju, poticaje za privredu, kulturu i sport.

{$galerijaFotografija}

Ministarstvo pravde i uprave, kako su istakli odgovarajući na pitanja novinara, priprema Prijedlog zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo, na kojem sarađuju sa predstavnicima međunarodnih organizacija, koji će se naći pred Skupštinom početkom 2022. godine.

Press Vlada KS, Dom mladih, 29.12.2021
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.