Nedjelja, 22.05.2022.
FOTO: Damir Hodžić

Forto o radu Vlade KS: Pioniri smo u borbi protiv korupcije, ne bojimo se griješiti

Petog januara navršit će se godina dana od imenovanja aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

Kako bi predstavili rezultate postignute u tom periodu Vlada KS organizirala je press konferenciju na kojoj je, između ostalog, istaknuto da je ova Vlada pionir u borbi protiv korupcije.

Premijer je istakao da iza ove Vlade ostaju rezultati te da postupaju u skladu sa željama i potrebama građana.

- Naredna, 2022. godina će biti godina nade. Ova Vlada može popraviti kvalitet života građana, a vrijeme će biti najbolji sudija - kazao je Forto.

Odgovarajući na pitanja novinara kazao je kako je bilo i grešaka, ali da se ne boje da griješe.

Kazao je da je vakcinacija ministara i Vlade KS bila netransparentna i da bi sada sve drugačije uradio, u Zetri i pred kamerama.

Forto je kazao kako je Vlada KS oborila mnoge rekorde navodeći subvencije za vrtiće, obnovu objekata, utopljavanje stambenih zgrada, stanove za boračku populaciju, poticaje za privredu, kulturu i sport.

Ministarstvo pravde i uprave, kako su istakli odgovarajući na pitanja novinara, priprema Prijedlog zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo, na kojem sarađuju sa predstavnicima međunarodnih organizacija, koji će se naći pred Skupštinom početkom 2022. godine.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh