open-navfaktor-logo
search
Ne može bez problema
Francuzi slave pobjedu protiv Maroka, sukob navijača u Montpellieru
Na ulicama Pariza, glavnog grada Francuske, slavi se pobjeda reprezentacije Francuske protiv Maroka (2:0), u večerašnjem polufinalnom duelu Svjetskog prvenstva u Kataru.
14.12.2022. u 23:30
get url
text

Francuzi izlaze na ulice kako bi proslavili prolazak njihove reprezentacije u finale Mundijala, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuska je povela već u petoj minuti golom Thea Hernandeza. Maroko je do kraja prvog poluvremena imao nekoliko prilika, ali nisu rezultirale golom. U 79. minuti napadač Eintrachta Kolo Muani pogodio je za konačnih 2:0 za Francusku.

Na stadionu Khalifa International, u subotu, u borbi za treće mjesto snage će odmjeriti reprezentacije Hrvatske i Maroka.

Maroko je već samim plasmanom u polufinale ispisao historiju, ne samo svog, nego i afričkog fudbala. Naime, postao je prva afrička reprezentacija koja je ušla među četiri najbolje selekcije svijeta.

Finale Svjetskog prvenstva u Kataru zakazano je za 18. decembar s početkom u 16 sati na stadionu Lusail.

 

Međutim, slavlje nije prošlo bez problema jer smo svjedočili sukobu navijača Francuske i Maroka na gradskom trgu u Montpellieru. Došlo je fizičkog obračuna, a navijači su koristili i pirotehnička sredstava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.