open-navfaktor-logo
search
Dva gostovanja
FS BiH objavio informacije o ulaznicama za naredna dva meča kvalikacija za EURO 2020
Za navijače BiH za utakmicu u Finskoj rezervisano je 800 ulaznica, dok će je N/FSBiH za meč protiv Italije dobio 2.099 ulaznica
10.05.2019. u 16:06
get url
text

Shodno dogovoru N/FSBiH i fudbalskih federacija Finske i Italije, kao i definisanim pravilima koja se odnose na apliciranje za kupovinu ulaznica za naredne utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2020, Finska - BiH u Tampereu 8. juna 2019. godine i Italija - BiH u Torinu11. juna 2019. godine krovna kuća bh. fudbala zvaničnim saopćenjem upoznala je navijače s osnovnim informacijama i procedurama.

Za navijače BiH za utakmicu u Finskoj rezervisano je 800 ulaznica za gostujući sektor stadiona Tampere, a cijena jedne ulaznice je 28 eura. Fudbalska asocijacija Finske neće vršiti prodaju ulaznica za navijače BiH, te je N/FS BiH jedini ovlašten i nadležan za ovu aktivnost.

Za utakmicu u Torinu za bh. navijače rezervisano je 2.099 ulaznica za gostujući sektor Juventusovog stadiona. Cijena pojedinačne ulaznice je 20 eura, a jedini ovlašten i nadležan za prodaju je N/FS BiH.

Zainteresovani pojedinci i organizovane grupe mogu dostaviti svoje prijave za određeni broj ulaznica, najkasnije do 20. maja 2019. godine u ponoć, putem e-mail adresa: [email protected] i [email protected]

Pojedinačno se može aplicirati za najviše dvije ulaznice, uz dostavljanje fotokopije identifikacionih dokumenata (pasoša) svih aplikanata, sa adresom prebivališta i datumom rođenja.

Organizovana grupa može aplicirati za više od dvije ulaznice, s tim što putem maila treba dostaviti fotokopiju identifikacionih dokumenata (pasoša) svih navijača/putnika sa datumima rođenja i mjestom prebivališta, kao i informacijama o načinu putovanja i eventualnom smještaju u Finskoj, odnosno Italiji.

Iz N/FSBiH su posebno naglasili da se u skladu sa odredbama italijanskog zakona na svakoj ulaznici mora nalaziti ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja i nacionalnost donosioca iste. Provjerom ličnih dokumenata na ulazu stadiona će biti izvršena identifikacija vlasnika ulaznice sa napisanim podacima. Ulaznica nije prenosiva. Ako podaci sa ulaznice i ličnih dokumenata ne budu identični ulaznica nije važeća, a vlasnik karte neće moći ući na stadion.

- Nadležna služba u N/FS BiH će razmotriti sve prispjele aplikacije do 22. maja 2019.godine. Pojedinci i grupe čija aplikacija za ulaznice bude prihvaćena bit će o tome blagovremeno obaviješteni. Distribucija ulaznica će početi dan poslije zaprimanja ulaznica iz fudbalske asocijacije Italije, a ulaznice se štampaju u Italiji. Zbog specifičnosti izrade ulaznica sa ličnim podacima i određenog vremenskog perioda potrebnog za izradu istih, bit će izdata posebna informacija o datumu početka distribucije ulaznica za obje utakmice i bit će objavljena na internet stranici N/FS BiH. Kupovina ulaznica će biti realizovana u zgradi N/FS BiH, ili dostavljanjem na adresu uz naknadu troškova pošte na račun podnosioca zahtjeva za takvom vrstom usluge. U slučaju potrebe, N/FS BiH će razmotriti mogućnost preuzimanja ulaznica u Tampereu i Torinu - saopćeno je iz Saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.