open-navfaktor-logo
search
Sporan sastanak klubova
FSBiH novčano kaznio predsjednika FK Sarajevo Damira Kasuma
Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum kažnjen je odlukom Disciplinske komisije FSBiH s 1.000 KM zbog kršenja Kodeksa ponašanja članova fudbalske organizacije.
31.05.2021. u 14:46
get url
text

VEZANI TEKST - Predsjednik Veleža zaprijetio istupanjem iz Premijer lige BiH

- Disciplinska komisija FSBiH je razmatrala prijavu Komiteta za takmičenje FSBiH podnesenu protiv predsjednika FK Sarajevo, Kasum Damira, zbog kršenja odredbi Kodeksa ponašanja članova fudbalske organizacije, jer je imenovani protivno propisima, u svojstvu odgovornog lica kluba, učestvovao na sastanku klubova, koje je za cilj imalo formiranje udruženja klubova Premijer lige BiH - navodi se u odluci koju potpisuje predsjednik Disciplinske komisije FSBiH Goran Kosorić.

Nakon svega oglasio i predsjednik Bordo kluba, koji je na svom Instagram profilu, gdje je i objavio odluku Disciplinske komisije FSBiH.

- Pošto sam obećao da ću biti transparentan, evo i ova objava. Pozivam Savez da javno objavi kako su ocjenjivane sudije u zadnja tri mjeseca i da li su kažnjavani učesnici sličnih sastanaka u prethodnim godinama. Hvala unaprijed - napisao je Kasum u objavi na poznatoj društvenoj mreži.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Kasum (@damir_kasum)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.