open-navfaktor-logo
search
Sarajevo napadnuto?
"Genetski predodređen" pa ga ponijelo: Ademović o "neprijateljskim snagama"
- Neki vijećnici su popustili pod pritiskom neprijateljskih snaga. S druge strane imamo i opozicione vijećnike, koji su iako je bio dogovor da se taj dan sjednica nastavi odmah, jer praksa je ako u prvom krugu glasanja nema izabranog rukovodstva, da se ponovi. Ali tri vijećnika iz Starog Grada i tri vijećnika iz Novog Grada su bez obrazloženja napustili sjednicu i nije bilo kvoruma za održavanje konstituirajuće sjednice - kazao je za Sarajevsko jutro na TVSA Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.
29.03.2021. u 13:05
get url
text

Ademović smatra kako je apsolutna laž da je koalicija vršila bilo kakve pritiske na vijećnike, te da su oni ove procese započeli na demokratski način.

- Imali smo ruke i rezultat na izborima. Narod i pravda imala je sedam gradskih vijećnika, Naša stranka pet, a SDP tri vijećnika. Te tri stranke su imale 15 ruku - istakao je.

Kako stvari stoje, Ademović će ostati na ovoj poziciji dok se proces ne završi do kraja, kaže kako "neprijateljske snage vrše pritisak na gospodina Dragana Stevanovića i mene".

VEZANI TEKST - "Trojka" iskoristila Bogićevićevo ime, fotelje spremali za "genetski predodređene"

- Od prvog dana sam bio u ovoj kombinaciji da pomognem gospodinu Bogiću Bogićeviću da bude izabran. Sada neću učiniti ustupak stranci SDA, da resetujem ovaj proces i time ga vratiti na početak. Neću dati njima prostora za novu kupovinu i cirkus. Mi ćemo ostati stameni. Imamo koaliciju koja je vrlo jaka. Mislim da su naša tri lidera, tri najveće stranke u koaliciji, više nego u dobrim odnosima i da će iznaći rješenje za ovu čitavu situaciju. Ja ostajem na ovom mjestu dok se ovaj proces ne završi - zaključio je Jasmin Ademović.

Podsjećamo, Jasmin Ademović je sin političkog direktora Naroda i pravde Kemala Ademovića, koji je prema riječima predsjednika ove stranke Elmedina Konakovića "genetski predodređen za ovu poziciju". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.