open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Gigović sudi derbi Borac - Sarajevo, Sivac na Grbavici, Peljti derbi začelja
Miloš Gigović, arbitar iz Bosanske Gradiške, dijelit će pravdu u derbiju 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji u nedjelju u Banjoj Luci igraju Borac i Sarajevo.
04.05.2023. u 14:47
get url
text

Meč u gradu na Vrbasu zakazan je za 19.30 sati, a direktan prijenos je na Areni Sport.

VEZANI TEKST - Uzbudljiv finiš sezone: Ko protiv koga u borbi za Evropu i opstanak?
 

U istom terminu snage na Grbavici će odmjeriti pretendenti za izlazak na euroscenu Željezničar i Velež, a duel je pripao Erminu Sivcu iz Zenice. Prijenos će realizirati MY TV.

Pored ova dva meča, u nedjelju od 15.30 sati derbi začelja u Konjicu igraju Igman i Leotar. Na centru u Konjicu će biti Irfan Peljto, a direktan direktan prijenos realizira Arena Sport.

Kolo otvaraju Zrinjski i Sloboda subotnjim susretom u Čitluku (15 sati, MY TV). Pravdu će dijeliti Frano Jelić.

Jedini meč bez TV prijenosa je sudar Tuzla Cityja i Sloge Doboj na Tušnju (17 sati). Važan duel u borbi za opstanak sudit će Aleksandar Njegomirović.

Lokalni derbi u subotu od 18 sati igraju Široki Brijeg i Posušje. Za dvoboj na Pecari delegiran je Mateo Musa, a okršaj će direktno prenositi Arena Sport.

Podsjećamo da je Zrinjski četiri kola prije kraja sezone odbranio titulu prvaka BiH, za Evropu se bore Borac, Sarajevo, Velež, Široki i Željo, a svi ostali klubovi vode grčevitu borbu za opstanak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.