open-navfaktor-logo
search
Prije 29 godina
Godišnjica ratnog zločina u Isevića sokaku: U redu za vodu ubijeno osmero Sarajlija
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti danas je obilježena 29. tužna godišnjica masakra u Isevića sokaku, gdje je tenkovska granata ispaljena sa položaja Vojske RS na Borijama ubila osam stanovnika Sarajeva. 
15.01.2022. u 12:39
get url
text
Isevića sokak, godišnjica

Na tom mjestu, prije 29 godina, dok su čekali u redu za vodu, granatom ispaljenom s agresorskih položaja, ubijeno je osam građana Sarajeva, a 19 ih je ranjeno.

Nevine žrtve tog ratnog zločina bile su: Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim Lačević, Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić. 

U ime Kantona Sarajevo, na mjesto stradanja nedužnih Sarajlija, cvijeće je položio ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, koji je u svom prigodnom obraćanju istakao kako se svake godine na ovaj dan sjetimo naših ubijenih sugrađana, ali i svih stradalih tokom agresije 1992 – 1995. godine.  

Cvijeće i počast ubijenim danas su odale i brojne porodice i prijatelji ubijenih, kao i: delegacije Grada Sarajeva, Općine Stari Grad, Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995., te Udruženje „Svjetlost“. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.