Derbi Bosne i Hercegovine igra se na Koševu gdje Sarajevo dočekuje Velež. 

Trener bordo tima Goran Sablić imao je riječi hvale za Rođene.

- Očekuje nas utakmica s Veležom, posljednja u ovom dijelu prvenstva. Dobro smo trenirali u uvjetima koje imamo. Imam nekoliko povrijeđenih i viroznih fudbalera, ali ekipa će biti spremna za sutrašnju utakmicu. Kao što i sami znate, dolazi nam tim koji ima dosta kvalitete u svojim redovima i ekipa koja je u prvenstvu, a pogotovo Evropi ostavila utisak. Naša, kao i njihova forma je u uzlaznoj putanji. Bez obzira na uvjete vjerujem da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i teška - rekao je Sablić pa dodao o predstojećem zimskom prijelaznom roku:

- Volio bih zadržati fokus na sutrašnjoj utakmici. Ovaj period od pet-šest mjeseci je bio dosta turbulentan. Bilo je dosta promjena u smislu forme, dolazaka, odlazaka u različitim vremenskim intervalima. Ne bih da se vraćam na to. Došla je neka nova energija dolaskom novih ljudi. Radi se onako u tišini i ljudi se postavljaju u nekakav sistem da se jačamo na svim nivoima. Pratimo igrače s profilom koji nam nedostaje. Ja se nadam da ćemo se uspjeti pojačati na određenim pozicijama - riječi su hrvatskog stručnjaka.

Sablić je komentarisao i trenutni klupski status Matthiasa Fanima.

- Najiskrenije, non-stop mi se postavlja to pitanje, niti ga ja mičem niti ga ja stavljam. On je za mene igrač Sarajeva kao i svaki drugi. Ono što njega stavlja ili ne stavlja u ekipu je njegova želja i zalaganje, želja da igra. Masu puta sam tražio razumijevanje i pokušavao ga integrirati u ekipu, no nisam dobio povratni impuls. Cijenim ga kao igrača, ali stavljam najbolje i one koji žele igrati. Ako ne želi biti tu, nema problema. Svako može pokucati na vrata u klubu i dogovoriti se. Želimo igrače koji se žele boriti za ovaj klub, da svi skupa napredujemo.

Utakmica je na rasporedu sutra od 13 sati, uz prijenos na Moja TV, a za glavnog arbitra određen je Antoni Bandić.