open-navfaktor-logo
search
Hrvatski stručnjak
Goran Sablić: Očekuje nas teška utakmica, Fanimo treba imati veću želju za igrom
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Goran Sablić obratio se medijima na današnjoj press konferenciji povodom susreta 19. kola Premijer lige BiH.
03.12.2021. u 12:12
get url
text

Derbi Bosne i Hercegovine igra se na Koševu gdje Sarajevo dočekuje Velež. 

Trener bordo tima Goran Sablić imao je riječi hvale za Rođene.

- Očekuje nas utakmica s Veležom, posljednja u ovom dijelu prvenstva. Dobro smo trenirali u uvjetima koje imamo. Imam nekoliko povrijeđenih i viroznih fudbalera, ali ekipa će biti spremna za sutrašnju utakmicu. Kao što i sami znate, dolazi nam tim koji ima dosta kvalitete u svojim redovima i ekipa koja je u prvenstvu, a pogotovo Evropi ostavila utisak. Naša, kao i njihova forma je u uzlaznoj putanji. Bez obzira na uvjete vjerujem da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i teška - rekao je Sablić pa dodao o predstojećem zimskom prijelaznom roku:

- Volio bih zadržati fokus na sutrašnjoj utakmici. Ovaj period od pet-šest mjeseci je bio dosta turbulentan. Bilo je dosta promjena u smislu forme, dolazaka, odlazaka u različitim vremenskim intervalima. Ne bih da se vraćam na to. Došla je neka nova energija dolaskom novih ljudi. Radi se onako u tišini i ljudi se postavljaju u nekakav sistem da se jačamo na svim nivoima. Pratimo igrače s profilom koji nam nedostaje. Ja se nadam da ćemo se uspjeti pojačati na određenim pozicijama - riječi su hrvatskog stručnjaka.

Sablić je komentarisao i trenutni klupski status Matthiasa Fanima.

- Najiskrenije, non-stop mi se postavlja to pitanje, niti ga ja mičem niti ga ja stavljam. On je za mene igrač Sarajeva kao i svaki drugi. Ono što njega stavlja ili ne stavlja u ekipu je njegova želja i zalaganje, želja da igra. Masu puta sam tražio razumijevanje i pokušavao ga integrirati u ekipu, no nisam dobio povratni impuls. Cijenim ga kao igrača, ali stavljam najbolje i one koji žele igrati. Ako ne želi biti tu, nema problema. Svako može pokucati na vrata u klubu i dogovoriti se. Želimo igrače koji se žele boriti za ovaj klub, da svi skupa napredujemo.

Utakmica je na rasporedu sutra od 13 sati, uz prijenos na Moja TV, a za glavnog arbitra određen je Antoni Bandić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.