Iz ove stranke je saopćeno da je Govedarica pozvao odgovorne i poštene članove i simpatizere SDS-a u Doboju da se što prije organizuju i sačuvaju stranku "od mešetara i trgovaca".

- SDS u Doboju ne smije da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane – naveo je Govedarica.

Istakao je da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima i da će SDS iz ovoga, kako se navodi, izaći zajedno, čvršći i jači, bez obzira na odlazak pojedinaca kojima očito i nije bilo mjesto u SDS-u.

- SDS, baš kao i Republika Srpska, mora se očistiti od korumpiranih pojedinaca, čiji je jedini interes da što više gomilaju lično bogatstvo i to sve pod plaštom zaštite Republike Srpske i srpskog naroda – tvrdi predsjednik SDS-a.

Obren Petrović, koji je na izborima 7. oktobra osvojio poslanički mandat u paralmentu BiH, jučer je ponovo organe SDS-a pozvao na saradnju s liderom SNSD-a i novoizabranim srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.