Poruka iz SDS-a

Govedarica: Neće biti koalicije s SNSD-om, niti ulaska u Vladu RS-a

Objavljeno: 17.11.2018. u 16:56

Glavni odbor će se izjasniti da li ja kao predsjednik imam njihovu podršku, rekao je Govedarica

Koalicije s SNSD-om neće biti, niti ulaska u Vladu RS-a, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

- Glavni odbor će se izjasniti da li ja kao predsjednik imam njihovu podršku – rekao je Govedarica i dodao da traži od tog stranačkog tijela da ne prihvati koaliciju s SNSD-om i ulazak u Vladu RS-a, jer smatra da za tako nešto ne postoji osnov.

- Ne želimo da varamo naše građane i ostajemo dosljedni našoj politici – ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju nivo BiH, radit će u interesu RS-a.

Potvrdio je da su na sjednici Glavnog odbora, uz dva glasa protiv, odbačene žalbe Obrena Petrovića, Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića, na odluke o isključenju iz stranke.

Glavnom odboru je predložio, kako je naveo, raspuštanje Gradske organizaciju SDS-a u Doboju.

- Moramo da zauzmemo stav kako i na koji način ćemo da tretiramo poslanike iz Doboja jer su se već izjasnili da neće učestvovati u radu Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a – rekao je Govedarica ističući da će zbog nestatutarnosti biti stavljeni van snage zaključci dobojskog SDS-a, da oni idu u vlast u RS i na nivou BiH.

U pauzi sjednice Glavnog odbora SDS-a, Govedarica je za RTV BN ustvrdio da očekuje podršku za pomenute odluke, kao i da na sjednici nema povišenih tonova, već da, iako ne misle svi isto, vode raspravu o aktuelnoj političkoj situaciji u RS-u, u SDS-u i političkoj platformi stranke, koja će u decembru imati redovne stranačke izbore.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije