SDS ostaje opozicija

Govedarica tvrdi da ima podršku stranke, isključeni zastupnici iz Doboja

Objavljeno: 17.11.2018. u 20:28

Glavni odbor je, kaže Govedarica, raspustio Gradsku organizaciju SDS-a u Doboju te isključio iz članstva SDS-a i novoizabrane zastupnike iz tog grada u Narodnoj skupštini RS-a Nebojšu Marića i Danijela Jošića, koji su se priklonili Obrenu Petroviću

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je da će ta stranka u Narodnoj skupštini biti opozicija te neće u koaliciju s SNSD-om, niti će biti dio nove Vlade RS-a i neće joj dati podršku.

Tvrdi da je Glavni odbor stranke njemu i članovima Predsjedništva dao podršku da pozicioniraju stranku u skladu s statutarnim normama, programom i platformom o postizbornom djelovanju.

Glavni odbor je, kaže Govedarica, raspustio Gradsku organizaciju SDS-a u Doboju te isključio iz članstva SDS-a i novoizabrane zastupnike iz tog grada u Narodnoj skupštini RS-a Nebojšu Marića i Danijela Jošića, koji su se priklonili Obrenu Petroviću, čija žalba na isključenje iz SDS-a je danas odbijena.

-Stavili smo van snage zaključke usvojene na Skupštini gradske organizacije SDS-a Doboj, jer su kvalifikovani kao nestatutarni – ustvrdio je on, nakon višesatne sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Pomenutim zaključcima dobojski SDS je izrazio spremnost da bude dio vlasti i u RS-u i na nivou BiH.

Govedarica je još ustvrdio da će do 10. decembra imati fomiranu komisiju za provođenje unutarstranačkih izbora te vjeruje da će do aprila biti izabran novi predsjednik SDS-a.

Potvrdio je i da su na sjednici Glavnog odbora odbačene žalbe i Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića na odluke o isključenju iz stranke.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije