open-navfaktor-logo
search
Pomoć unesrećenima
Građani naše zemlje prikupili 60.000 KM i 120 tona robe za narod Albanije
Očekujemo da će biti 10 kamiona pomoći koji bi trebali krenuti prema Albaniji već krajem iduće sedmice, navela je Maja Arslanagić
01.12.2019. u 12:59
get url
text
Zemljotres Albanija

Udruženje Pomozi.ba nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju organizovalo je prikupljanje pomoći za narod te zemlje, a konvoj sa potrepštinama trebalo bi da krene krajem iduće sedmice.

Kako je za N1 navela Maja Arslanagić, PR udruženja Pomozi.ba, u fazi su rješavanja izlazne papirologije i u toku su pripreme da se konvoj pomoći pošalje za Albaniju.

- Novčana pomoć nam je stizala putem naših računa i putem broja 17013. Trenutno raspolažemo sa nekih 60.000 KM donacija za narod Albanije - kazala je Arslanagić za N1

Građani su osim u novcu pomagali i u robi.

- Imamo 120 tona robe. To su, uglavnom, neke higijenske potrepštine, hrana, dušeci, kreveti, lijekovi, posteljine i druge potrebne stvari. Očekujemo da će biti 10 kamiona pomoći koji bi trebali krenuti prema Albaniji već krajem iduće sedmice - navela je.

Napomenula je da građani još uvijek mogu donirati stvari u prostorijama Udruženja Pomozi.ba na Čengić Vili u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8.

- Mogu donijeti sve ono što je napotrebnije, hranu, higijenske potrepštine, lijekove, posteljine, deke i druge stvari. Što se tiče uplata, računi će i dalje biti otvoreni za one koji žele da doniraju novac. Bitno je samo da se naglasi da se radi o pomoći za Albaniju - poručila je.

U zemljotresu koji je 26. novembra pogodio albansku obalu povrijeđeno je više od 3.000 ljudi, a hiljade su ostale bez domova. Najgore je pogođeno područje lučkog grada Drača, popularnog mjesta za odmor i obližnji sjeverni grad Thumane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.