open-navfaktor-logo
search
Prijatelj Bosne
Građanski savez: Bob Dole zaslužuje najveće priznanje Sarajeva
Tokom 1992.-1995. Dole se pokazao izuzetno aktivnim u lobiranju za zaustavljanje rata u BiH i očuvanju države
13.07.2019. u 11:02
get url
text
Bob Dole
Bob Dole

Građanski savez (GS) pozdravlja odluku Kolegija Gradskog Vijeća Sarajevo da prihvati inicijativu gradskog vijećnika Nuke Grebovića (GS) da se na zakazanoj vanrednoj sjednici razmatra dodjeljivanje priznanja Grada Sarajeva velikom prijatelju Bosne i Hercegovine, bivšem američkom senatoru Bobu Doleu.

Naime, Bob Dole je je jedan od najpoznatijih bivših američkih političara. Tokom 1992.-1995. Dole se pokazao izuzetno aktivnim u lobiranju za zaustavljanje rata u BiH i očuvanju države.

Također, njegovo predsjedavanje Međunarodnom komisijom za nestale osobe pružilo je značajan kredibilitet ovoj organizaciji.

Sarajevo je u modernoj historiji grad koji je bio pod najdužom opsadom i kao takav treba dati priznanje čovjeku koji mnogo učinio za Bosnu i Hercegovinu i jedan je od najzaslužnijih što opsada Sarajeva nije potrajala, kao i daljnja stradanja u BiH.

Mi u GS-u smatramo da trebamo cijeniti prijatelje naše zemlje i da ih trebamo imati što više diljem svijeta, a jedan o najvećih naših prijatelja je svakako Bob Dole.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.