- Kvislinško djelovanje -podrška Grujičiću to nesumljivo jeste - u Srebrenici je očito dio šireg zaokreta SDP prema kojem ne žele pro-bosansku saradnju u Brčkom i Mostaru, ali žele da pomognu da genocidne politike upravljaju najvažnijom opštinom u BiH. GS poziva građanke i građane Mostara da ne nasjednu na slične planove u režiji SDP. Naime, nakon Srebrenice je opravdano sumnjati da SDP ima saradnu s HDZ-om i da je zato odbio da bude dio neupitno probosanske koalicije "Sve za Mostar".

Dani pred nama će pokazati da li je cijelo rukovodstvo SDP svjesno otišlo uz bok Fikretu Abdiću ili će zdrave snage dići svoj glas i jasno tražiti promjene? Mi u GS držimo da je važniji naš mandat u OV Srebrenica-koji će možda biti presudan da se stvori većina koja priznaje genocid-nego stotinu drugih u Republici Sarajevo koju kvislinški dio SDP očito smatra odvojenom državom.

Ovim putem pozivamo budućeg gradonačelnika, i dokazanog patriotu, Bogića Bogićevića da se očituje o saradnji njegovih kolega sa fašistima u Srebrenici - navodi se u saopćenju GS-a.