open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Gradi se park vrijedan 678 hiljada maraka
Radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će imati niz novih sadržaja za djecu i odrasle, kazao je načelnik Koldžo
03.10.2018. u 13:16
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme Mibral Maja Bralović-Smith, potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka sa vanjskim uređenjem kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu u ulici Kemala Kapetanovića.

Načelnik Nedžad Koldžo je rekao da će biti jedan od najljepših parkova na području općine.

- Radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci. Predviđeno je i proširenje parkinga kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta - izjavio je Koldžo.

Projektom je predviđena izgradnja amfiteatra u blizini Međunarodnog centra, zatim dječjeg igrališta, te "ostrva“, koja se obogaćuju elementima urbanog mobilijara. Moći će se koristiti za ljetne radionice obližnjih osnovnih škola, vrtića, kao i za igru i druženje djece i omladine koja stanuje u ovom naselju. 

Dječje igralište je planirano kao dodatni sadržaj, za djecu uzrasta od 2-12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda.
Unutar travnate površine, između postojećih stabala, koja se zadržavaju, predviđene su popločane pješačke staze. 

Vrijednost ugovora iznosi 678.780 maraka, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.