open-navfaktor-logo
search
Izbjeći procedure
Gradonačelnik Bihaća predložio organizirano zajedničko slanje pomoći narodu Ukrajine
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić predložio je da se posredstvom Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine organizira prikupljanje i pošalje zajednička pomoć narodu Ukrajine.
03.03.2022. u 11:24
get url
text

- Mislim da je prijedlog vrlo jednostavan i konkretan. Svi gradovi i općine u Federaciji BiH u skladu s mogućnostima i voljom da pomognu narodu Ukrajine, to bi učinili putem Saveza. Sva pomoć bi bila sumirana na jednom mjestu, te bi se na takav način jedinstveno uputila u Ukrajinu uime svih naših građana - kazao je bihaćki gradonačelnik.

Ovo je predloženo nakon razgovora sa otpravnikom poslova u Ambasadi Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhiiem Miniailom.

- Odmah poslije ovog razgovora, kontaktirao sam i predstavnike Saveza gradova i općina FBiH, jer smatram da je upravo tako brže i proceduralno lakše. Zapravo, tako bismo svim gradovima, općinama ili kantonima omogućili da pomognu u skladu s mogućnostima, a da izbjegnu procedure za pojedinačne uplate. Bihać je prošao ratne strahote i bio pod višegodišnjom opsadom, tako da svi moji sugrađani i ja itekako razumijemo kroz šta prolazi narod Ukrajine. Naša pomoć će vjerovatno biti skromna, ali potpuno iskrena i od srca - dodao je Fazlić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.