open-navfaktor-logo
search
Dao obrazloženje
Gradonačelnik Kasumović ne želi sudjelovati u radu Gradskog vijeća Zenice
Predsjedavajuća Vijeća Diana Bešić upozorila ga je na neprimjeran govor, a nakon toga isključila mikrofon te zakazala desetominutnu pauzu
23.07.2019. u 13:12
get url
text

Predstavnici Gradske uprave Zenica, zajedno s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, ne sudjeluju u radu današnje sjednice Gradskog vijeća.

Kasumović je nakon nešto više od sat vremena od početka zasjedanja ušao u salu kako bi s govornice obrazložio zbog čega on, predstavnici nadležnih gradskih službi i gradskih javnih preduzeća, nisu došli na sjednicu.

-Ove tačke dnevnog reda, to je 'grande koalicija' predložila. Nije htjela tačke dnevnog reda koje traži Gradska uprava - kazao je Kasumović, kojeg je predsjedavajuća Vijeća Diana Bešić upozorila na neprimjeran govor, a nakon toga isključila mikrofon te zakazala desetominutnu pauzu.

Kasumović je, nakon što mu je uskraćena mogućnost da se obrati vijećnicima, pozvao "prozeničke vijećnike“ da napuste salu, a nakon pauze više se nije ni vratio.

Vijećnici su, ipak, nakon nešto više od sat i po, usvojili dopunjeni dnevni red i sjednica je počela.

-Gradsko vijeće ima svoja prava, ovlasti i zadatke - odgovorila je predsjedavajuća Bešić na upozorenje pojedinih vijećnika da se zbog izostanka gradonačelnika Kasumovića i predstavnika službi i javnih preduzeća, nemaju kome obraćati.

Kazala je da su odluke i zaključci tog tijela obavezujući za Gradsku upravu.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.