Kazao je to Feni šef Sektora za informisanje Gradske uprave Zenica Armin Mujkić. 

- Nemamo stava! U 12.00 sati će biti press konferencija Zeničke inicijative i simpatizera Fuada Kasumovića, kada će javnost dobiti sve informacije - najavio je Mujkić.

Zenička inicijativa - Kasumović Fuad politički je subjekt nezavisnih vijećnika, a koja u Gradskom vijeću ima 14 vijećnika te predvodi vladajuću koaliciju. 

Glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Asmira Redžić potvrdila je akciju SIPA-e te najavila da će se uskoro oglasiti i saopćenjem za javnost, u kojem će dati više informacija.

SIPA je, početkom ove godine, po nalogu Tužilaštva ZDK, iz Gradske uprave Zenica te spomenutog preduzeća izuzimala dokumentaciju, a meta istražitelja bio je postupak izuzimanje Autobuske stanice Zenica od Grada.

VEZANI TEKST - SIPA pretresa u Zenici, u fokusu istrage gradonačelnik Kasumović

Istraga je bila usmjerena protiv 11 osoba, između ostalih protiv zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, gradskog pravobranioca Zlatka Osmanovića, internog revizora Grada Zenica Asmira Mašića, tadašnjeg direktora "Zenicatransa" Besima Husakovića, predsjednika Nadzornog odbora Vahdeta Drine, zaposlenice Gradske uprave Almire Baručije- Kapidžić…

Prijavu s dokazima o navodnim nezakonitostima, podnio je, još prije više od dvije godine, Sindikat preduzeća "Zenicatrans prevoz putnika", nad kojim je prošle godine otvoren i stečajni postupak te za stečajnog upravnika imenovan Samir Sunulahpašić.

Predsjednik Sindikata Huso Hinović, koji je jedan od svjedoka u istrazi SIPA-e i Tužilaštva ZDK, upravo zbog postupka koji je u toku, također nije želio davati bilo kakve izjave.