open-navfaktor-logo
search
Vandalizam na djelu
Grafiti prekrili novo stepenište koje vodi do Olimpijskog muzeja
Radnici od ranih jutarnjih sati uklanjaju grafite koji su narušili izgled stepeništa koje je obnovljeno kao dio šireg projekta obnove Olimpijskog muzeja, jednog od najvažnijih simbola Grada Sarajeva
24.10.2018. u 20:40
get url
text

Grad Sarajevo je jutros organizirao čišćenje novoizgrađenog stepeništa kod Olimpijskog muzeja u Sarajevu, a nakon što je bilo prekriveno grafitima. 

Radnici od ranih jutarnjih sati uklanjaju grafite koji su narušili izgled stepeništa koje je obnovljeno kao dio šireg projekta obnove Olimpijskog muzeja, jednog od najvažnijih simbola Grada Sarajeva. 

{$galerijaFotografija}

Tek obnovljeni objekt je u više navrata bio meta vandalizma zbog čega je Gradska uprava morala hitno reagirati. Ovakvi vandalski činovi kvare lice Grada kao prijestolnice i turističkog centra. Grad Sarajevo oštro osuđuje oštećenje javnih objekata i apeluje na građansku odgovornost, te nadležne institucije za provođenje zakona poziva da reagiraju.  

Grad Sarajevo je još u junu ove godine u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci u BiH – ICITAP-a, pokrenula akciju pod nazivom "Zajedno za ljepše Sarajevo", uz učešće sarajevskih osnovaca, srednjoškolaca i predstavnika specijalizirane firme. Uklonjen je veliki broj ilegalnih grafita sa fasada u samom centru grada, objavio je na svom Faceboouk gradonačelnik Abdulah Skaka. 

Olimpijski muzej stepenice
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.