open-navfaktor-logo
search
Podrška
GRAS-ov autobus prevozit će volontere za pakovanje pomoći Turskoj i Siriji
KJKP GRAS ustupio je autobus koji će od danas do četvrtka voziti volontere studente Univerziteta u Sarajevu, ali i sve druge koji žele da volontiraju na sortiranju i pakovanju donacija za Tursku i Siriju, saopćeno je iz Udruženja "Pomozi.ba".
13.02.2023. u 08:35
get url
text

GRAS je autobus ustupio uz odobrenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Autobus kreće svakog jutra u 8.30 sati sa tramvajskog stajališta Baščaršija i stajat će na svim usputnim tramvajskim stanicama do stajališta Energoinvest, a povratak iz Blažuja je planiran u 17 sati.

Iz Udruženja "Pomozi.ba" zahvaljuju se Ministarstvu saobraćaja KS i ministru Adnanu Šteti, kao i KJKP GRAS i direktoru Senadu Mujagiću.

I Crveni taxi se srdačno odazvao akciji i ponudio 14 vozila za prijevoz u Blažuj gdje je Udruženju "Pomozi.ba" potrebna pomoć pri sortiranju paketa pomoći za stradale u potresima u Turskoj i Siriji.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara su pogodila južne dijelove Turske s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.