Račun ove firme više je blokiran nego u funkciji, a razlog tome su u prvom redu tužbe njegovih radnika, a potom i dugovanja prema Centrotransu, dobavljačima za energente...

- Po pitanju tužbi do sada je isplaćeno 29,1 milion KM, a pošto na predmetima radi nekoliko advokata, nismo sigurni kolika će još potraživanja biti po ovom pitanju. Prema mišljenju ljudi iz struke koji su upućeni u situaciju, riječ je o još oko 30 miliona KM. Neki radnici imaju po dvije-tri tužbe, tako da kada su to naplatili, uplaćeno im je više od 100.000 KM.

Mislim da je najveća pojedinačna tužba koju je jedan radnik GRAS-a naplatio iznosila 116.000 KM. Želio bih istaći da 241 radnik koji je imao pravo nije tužio GRAS i oni i sada rade u firmi - kaže za Faktor Senad Mujagić, v. d. generalnog direktora GRAS-a.

Dugovanja prema radnicima su nastala u periodu od 2006. do 2015. godine.

- Kada je 2015. godine usvojena sistematizacija po kolektivnom ugovoru, do tada se moglo tužiti – kaže Mujagić koji je dodao da je jučer nakon dužeg vremena uspostavljen minibuski saobraćaj u punom kapacitetu i da su svi minibusevi registrovani i u funkciji.