open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
GS: Konaković sarajevska filijala Milanovićeve politike
Građanski savez (GS) poziva stranke "četvorke", SDPBiH i Našu stranku da prekinu nedoličnu šutnju u vezi s aktivnim zalaganjem lidera "četvorke" Elmedina Konakovića za uvođenjem aparthejda u Bosni i Hercegovini putem promovisanja koncepta takozvanog legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda.
15.10.2020. u 10:48
get url
text

VEZANI TEKST - KO DF Sarajevo: Podržavaju li SDP i NS izjave Konakovića da Komšić nije legitiman 

- Smatramo da nijedna građanska stranka, bio to DF, GS, SD, SDPBiH ili Naša stranka nema pravno na šutnju u trenucima kada koalicija Dodik i Čović zajedno sa Milanovićem i Vučićem nastoji delegitimizirati izbornu volju građana Bosne i Hercegovine kroz izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Stanovišta koja u tome pogledu zastupa lider "četvorke" Elmedin Konaković, nimalo se ne razlikuju od stanovišta Zorana Milanovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika. Zagovaranje getoizacije građana Bosne i Hercegovine u Sarajevu je kroz nastupe Konakovića ponovo ozvaničeno kao legitimna politika. Građanske stranke moraju biti svjesne implikacija onakvih političkih stavova - navode iz GS-a.

Ti politički stavovi, kako dodaju, nisu samo napad na Željka Komšića kao predstavnika svih građana Bosne i Hercegovine nego i napad na institucije države Bosne i Hercegovine, što je jasno iz Konakovićevih napada na Centralnu izbornu komisiju koja je nakon dugog niza godina otrgnuta iz ruku antibosanske koalicije Dodik – Čović.

- Građanski savez smatra  Konaković i NiP nisu ništa drugo nego sarajevska filijala antibosanske politike - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.