Reakcija

GS: NATO vježba na Manjači, novi debakl Dodika

Objavljeno: 24.09.2019. u 10:32

Vučić je označio Milorada Dodika kao osobu koja je opasnost za ekonomiju i ugled Srbije na međunarodnom planu, navode iz GS-a

FOTO: Arhiv

Građanski savez (GS) smatra da Dodik svečanim postrojavanjem jedinice MUP-a RS-a pokušava propast sa sastanka u Beogradu kod Vučića i NATO vježbe u entitetu RS na planini Manjači staviti u drugi plan.

-Naime, rezultat sastanka u Beogradu je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić označio Milorada Dodika kao osobu koja je opasnost za ekonomiju i ugled Srbije na međunarodnom planu, a NATO vježbe u entitetu RS dolaze nakon anti-NATO propagande Milorada Dodika i prošlogodišnjih prijetnji da NATO ne može uraditi vježbe na prostoru RS-a - saopćili su iz GS-a i dodali:

-Stoga, mi u GS smatramo da je politika konflikta i neizvjesnosti koju vodi Milorad Dodik i kriminalni krugovi oko Dodika doživjela potpuni krah i ide prema potpunoj izolaciji kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije