Reakcija

GS: Vojska i policija trebaju spriječiti upade policije RH na teritoriju BiH

Objavljeno: 01.08.2019. u 10:10

Policija Hrvatske koristi migrantsku krizu, navode iz GS-a

FOTO: Arhiv

Građanski savez (GS) poziva OS BiH da izađu na zapadne granice BiH bez odlaganja i da u skladu sa načelima Povelje Ujedinjenih nacija zaštite teritorijalni integritet zemlje koristeći pravo na samoodbranu.

-Naime, nakon što Hrvatskoj obavještajnoj službi (SOA) nije uspjelo vrbovanje selefija sa ciljem isceniranja incidenta u BiH, policija Republike Hrvatske koristi migrantsku krizu da naoružana kalašnjikovima ulazi kilometar u Bosnu i Hercegovinu što se prema internacionalnom pravu naziva agresija. Podsjećamo javnost da je nakon ulaska srbijanskih i hrvatskih vojnih formacija krvavih devedesetih godina u Bosnu i Hercegovinu u Evropi je jedino Rusija izvršila upad na teritoriju Ukrajine. Sada policija Hrvatske ponovo vrši oružane upade na terotoriju BiH - navode iz GS-a.

Pozivaju i FUP i MUP USK da u skladu sa ovlastima i kapacitetima izađu na granicu te spriječe upade oružane sile druge države koja ulazi na našu teritoriju nasilno i sa namjerom da uradi ono što najavljuje, kako ističu, islamofobična predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije