open-navfaktor-logo
search
Neuspjela primopredaja
Hadžiahmetović nakon džume svratio do ViK-a, ljubazno ga dočekali, ali mu u direktorsku fotelju nisu dali
Enveru Hadžiahmetoviću u Vodovodu i kanalizaciji (ViK) Sarajevo nisu dozvolili da ponovo sjedne u direktorsku fotelju i pored sudskog rješenja, kojim je to naloženo.
06.11.2020. u 16:05
get url
text
Enver Hadžiahmetović

Hadžiahmetović, koji tvrdi da je nezakonito smijenjen sa direktorske pozicije, danas u poslijepodnevnim satima, pozivajući se na odluku Općinskog suda u Sarajevu, koji je naložio da se Hadžiahmetović vrati na direktorsku funkciju, nije dozvoljeno da se vrati na direktorsku funkciju.

VEZANI TEKST - Hadžiahmetović o povratku na posao 6. novembra: Probudili ste me, u VIK ću poslije džume

- Dočekao me je vršilac dužnosti direktora ViK-a Adnan Hodžić, koji mi nije dozvolio da se vratim na svoje radno mjesto. Rekao sam Hodžiću da u sudskom Rješenju piše da on više ne može da obnaša dužnost, a Hodžić mi je odgovorio da njemu Rješenje daje Nadzorni odbor ViK-a, od kojih nije dobio ništa napismeno – rekao je Hadžiahmetović.

Iako Hodžić, kako kaže naš sagovornik, ne poštuje sudsku odluku, Hadžiahmetović uvjerava da će se ponovo obratiti sudu.

- Putem nadležnog suda tražit ću svoja prava. Ovaj sadašnji menadžment, Nadzorni odbor i upravljačke strukture ViK-a ne poštuju sudske odluke. Neću ništa nazor uraditi niti ću se ponašati kabadahijski. Možda oni očekuju da dođem u ViK sa svojih sedam-osam radnika i sve rastjeram. To neće doživjeti od mene. To što me nekoliko ljudi u ovom preduzeću smatraju neprijateljem je van pameti i zbog svega je do ovoga i došlo. Uzet ću godišnji odmor i preko suda ću tražiti da uđem u svoju kancelariju – zaključio je Hadžiahmetović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.