open-navfaktor-logo
search
Tri bloka
Hadžibajrić o formiranju vlasti u KS: Pokušavaju se neke stvari prikriti
Podsjetio je da su Naša stranka, SDP i Demokratska fronta razgovarali o programu kojeg će eventualno ponuditi ostalim političkim partijama
25.10.2018. u 09:23
get url
text

Načelnik Općine Stari Grad i predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Ibrahim Hadžibajrić smatra opravdanom pažnju koja je posvećena formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo (KS). Tu činjenicu pravda konstatacijom da je "sva koncentracija vlasti u Sarajevu".

- Prema tome, mnoge javne institucije i sve što ide u KS i novac, i budžet naravno, i nije ni čudo što je tolika "frka" kada je u pitanju KS. Šta je, tu je. Narod je glasao i dao svoje glasove onako kako je dao. Imamo tri bloka. S jedne strane SDA i vjerovatno BOSS, s druge strane lijeva opcija (SDP, DF i Naša stranka) i neki politički centar (Narod i pravda, SBB i NBL). Pokušavaju se neke stvari prikriti, ima jedna druga stvar koju svi zaboravljaju – kazao je Hadžibajrić za N1.

Podsjetio je da su Naša stranka, SDP i Demokratska fronta razgovarali o programu kojeg će eventualno ponuditi ostalim političkim partijama.

- Još nije došao, bar meni, poziv. Što se više bude odugovlačilo, mislim da je to više razvodnjavanje nekih stvari, jer zna se tačno šta nam je raditi na nivou kantona, FBiH i države. Ovdje je prisutan jedan drugi problem, kada su se određene političke partije počele hvaliti i uvećavati svoje rezultate nego što su pokazali preliminarni rezultati CIK-a na kraju. Onda su pale teške riječi: "Neću s ovim, neću s onim". Svi smo zaboravili interes BiH – izjavio je Hadžibajrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.