open-navfaktor-logo
search
Slave 29. godišnjicu
HDZ: BiH mora preživjeti kao zemlja tri konstitutivna naroda s legitimitetom
Naši zahtjevi su legitimni, konstruktivni i vode BiH k evropskim vrijednostima i međunarodnim organizacijama, prije svega, prema Evropskoj uniji i NATO-u
18.08.2019. u 12:39
get url
text

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) osnovana je na današnji dan prije 29. godina u Sarajevu, a tim povodom čestitala je svim utemeljiteljima, članicama i članovima, simpatizerima i glasačima godišnjicu utemeljenja.

- Prije 29. godina naši utemeljitelji osnovali su stranku koja je bila ključ i predvodnik očuvanja svog identiteta, kulture i jezika. Zato im posebno hvala, jer su utkali put svemu onome što je HDZ BiH danas.

Posebna čestitka i zahvala za doprinos i našoj Mladeži, Zajednici žena, Klubu utemeljitelja, Odboru za branitelje i Političkoj akademiji HDZ BiH na njihovom doprinosu u djelovanju HDZ-a BiH - naveli su iz te stranke.

Kako su dodali, HDZ BiH u programu i statutu ima jasno definirane vrijednosti, od demokratije, slobode i poštovanja ljudskih prava do domoljublja, zaštite nacionalnih interesa i rada za kvalitetniji život hrvatskih ljudi.

- HDZ BiH još više će se zalagati za ustavno domoljublje, koje može biti osnova za rješavanje problema u BiH, jer naša domovina BiH mora preživjeti kao zemlja tri konstitutivna naroda s legitimitetom. Naši zahtjevi su legitimni, konstruktivni i vode BiH k evropskim vrijednostima i međunarodnim organizacijama, prije svega, prema Evropskoj uniji i NATO-u - poručili su iz HDZ-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.