Sudija istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, bivšem bokseru, bronzanom olimpijcu i aktuelnom predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Škari je uručeno rješenje o istražnom zatvoru koji mu je određen zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te se on nalazi na putu za remetinečki zatvor, kazao je Hini oko 16 sati glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko.

Potvrdio je da je tužilaštvo istragu protiv Škare pokrenulo zbog dva krivična djela - silovanja i spolnog uznemiravanja.

Prema neslužbenim podacima tužilaštvo, koje je nakon ispitivanja zatražilo pritvaranje, strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarac koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

Nekadašnji saborski zastupnik ispitan je ranije istog dana u Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici, nakon što ga je policija prijavila zbog silovanja, spolnog uznemiravanja, ali i prijetnje.

U tužilaštvo je doveden na stražnji ulaz u pratnji dvojice policajaca, a pred istražiteljima je, kako se doznaje iznio obranu i odbacio optužbu o silovanju sekretarice.

Škaru, kojeg je policija uhapsila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je doktorica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom avgusta. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije 'Provjereno' Nove TV.

- On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te - prepričala je žena za 'Provjereno'.

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama dobila Škarinu poruku s pitanjem "kako su ti djeca?". U međuvremenu joj je, dok je boravio u BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura "za šutnju", što je ona odbila.