open-navfaktor-logo
search
Poslovnik
Hoće li biti nastavljena sjednica Zastupničkog doma FBiH ili će se prekinuti i zakazati nova?
Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH trebalo bi da se glasa o predsjedniku i potpredsjednicima FBiH, međutim, pojedini zastupnici ukazuju na kršenje Poslovnika i da bi trebalo da se sjednica prekine.
28.02.2023. u 13:26
get url
text
Zastupnički dom FBiH

- Zastupnicima se uz poziv za sjednicu dostavlja prijedlog dnevnog reda, materijal pripremljen za sjednicu i zapisnik sa prethodne sjednice. Nismo dobili materijal za sjednicu, niti izjašnjenje tri kandidata kao što Ustav Federacije kaže, Izborni zakon BiH, sa potpisom tri kandidata da nema dogovora. Nemojte obmanjivati nas ovdje. Prekinite sjednicu i sazovite novu - rekla je zastupnica Jasmina Biščević-Tokić (SDA).

Predsjedavajuća Zastupničkog doma FBiH Mirjana Marinković-Lepić je na to odgovorila kako su se stekli svi uvjeti za održavanje sjednice i da ona treba da se nastavi.

Za riječ se javio i zastupnik Nezir Pivić (SDA).

- Žao mi je što se nastavlja praksa kršenja Poslovnika. Molim ako imate većinu da odgodite sjednicu i sazovete je u skladu sa Poslovnikom. Poslali ste materijal zastupnicima kojim ne tretirate sastanak tri kandidata za rukovodstvo Federacije BiH već samo dva. Vi predsjedavajuća ne možete da dopunjavate tačku dnevnog reda kako vi želite - poručio je Pivić.

Marinković-Lepić je ponovila kako sjednica može da se nastavi, ali je ipak dala pauzu od pola sata radi dodatnih dogovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.